Как лесно да почистим 5 труднодостъпни места у дома?

Понякога поддържането на труднодостъпните места чисти може да изглежда като безкрайна битка. Въпреки това, ние от Office Master Care отказваме да приемем поражението. Съставихме ти кратък списък с някои от най-труднодостижимите зони за почистване вкъщи и съответните трикове в поддържането на тези ъгълчетата на дома ти възможно най-чисти.

Разбира се, почистването на тези области е предизвикателна работа. Но пренебрегването им би могло да причини алергии на теб и твоите близки. Ако искаш да избегнеш подобен сценарий, тогава от съществена важност е периодичното почистване на тези места, за да се намали прахът, мръсотията и бактериалните алергени. Но това е процес, който изисква постоянство, време и усилия. Бъди спокоен, ако графикът ти не ти го позволява. Почистване на домове на територията на Пловдив е услуга, която ние от Office Master Care ти предлагаме. Нашите грижовници са истински професионалисти – старателно и пъргаво ще почистят твоя апартамент или къща, а резултатът блестящ дом ще те възхити. Запазването на час и ден за посещение от грижовник става бързо и лесно само в няколко стъпки.

Наеми грижовник

Вече 10 години правим света на нашите клиенти по-безгрижен и още по-бляскав. Опитът ни позволява да селектираме за теб списък с 5 трудно достъпни места, които могат да бъдат почистени бързо и лесно.

1. Таванни вентилатори и осветителни тела

Спокойно! Не е нужно да се качваш на нечии рамене, за да почистиш добре вентилатора на тавана, осветителното тяло или която и да е висока точка в къщата ти. Премахването на прах и паяжини може да изглежда предизвикателно, но ние ще те запознаем с правилния и простичък трик. Всичко, от което имаш нужда са кърпа и разтегателна дръжка. Постави навлажнена кърпа (може да е и микрофибърна) на края на разтегателна дръжка и я закрепи за нея. С тези помощници, почистването и обирането на паяжини ще ти е по-лесно. Когато кърпата се замърси, изплакваш с вода и продължаваш. Може да ти изглежда като елементарна дейност, но дори и такава, тя не трябва да бъде пренебрегвана, а изпълнявана поне през няколко седмици.

Ако наистина е високо и ти се наложи да ползваш стълба или стол, бихме ти препоръчали работа в екип. Хем ще разполагаш с помощ при подсигуряването на стълбата, хем ще е по-забавно и времето в почистване ще минава по-бързо.

Съвет: Винаги започвай процеса на почистване на дома от високите и недостъпни части. Това ще ти помогне да събереш падналия прах на земята с лекота и да поддържаш качеството на въздуха в твоя дом.

2. Горната част на шкафчетата в кухнята

Кухнята е твоето бойно поле! И като такова често ти се налага да я почистваш. Но дали отделяш внимание на всяко едно местенце от нея?

Прахът и мазнините частици лесно се натрупват по кухненските шкафове, но ще се изненадаш и колко лесно могат да се премахват. Но как да достигнеш до тях? Сигурността ти е на първо място. За това ще ти са нужни стабилна повърхност и човек, който да те подсигурява, докато си на високо. Микрофибърната кърпа (може и гъбичка) е твоят верен помощник в отстраняването на всяка замърсена повърхност у дома. И тук тя ще ти влезе в добра употреба. За премахването на нечистите зони по горната част на шкафчетата в кухнята и аспиратора, ще ти е необходим разтвор от оцет, топла вода и сода бикарбонат. Почистваш засегнатите части и избърсваш с чиста кърпа. Воала! Вече всичко е в изрядност.

3. Почистване на хоризонталните щорите

Едно почистване изглежда по-страшно от всички останали. Кошмарът на всяка домакиня стои полепнал по хоризонталните щори. Почистването им ти отнема толкова много време, но спокойно! Събрали сме ти 2 лесни варианта, които ще те спасят в тази ситуация. Нужни са ти:

  • 2 кърпи, кухненски щипки и ластици – Тези три материала ще използваш за създаването на твоето уникално оръжие срещу наслоения прах по щорите. Увиваш навлажнените кърпи около двата края на щипките и придържаш с ластиците. Минаваш старателно през щорите и воала!
  • Вана с почистващ препарат – Всичко, което трябва да направиш е да свалиш щорите и да ги потопиш в пълната с вода и универсален почистващ препарат вана. Докато се киснат, минаваш с гъба или кърпа през тях и ги оставяш във водата за още няколко минути. Преди да ги подсушиш, ги изплакваш с чиста вода. След това ги поставяш върху големи кърпи, които да попият капките вода от щорите и избърсваш внимателно със суха кърпа.

4. Зоната зад санитарната керамика

За съжаление подът и стената зад тоалетната са трудни за достигане, тъй като повечето мопове и почистващи инструменти не се побират в тясното пространство. А и да си признаем – тъй като зоната е умело скрита, често се случва да не се забелязва наслоената мръсотия. Но колкото повече се отлага почистването на тази част, толкова по-трудно става отстраняването ѝ.

Е, сега му дойде времето! Грабвай ръкавиците, защото грижовниците са тук, за да ти укажат помощ с тази задача. Използвай груба четка, която ще ти помогне да премахнеш мръсотия по пода. След това използвай мека четка или гъба, потопена в топла вода и препарат за почистване, за да избършеш зоната, включително задната част на тоалетната основа. Изплакни с гъба или кърпа, потопена в чиста вода и подсуши с мека кърпа. Честито! Вече можеш да се огледаш в блясъка.

5. Вътрешната рамка на прозорците, плъзгащи се врати и врати на душкабини

Вътрешната рамка на прозорците, плъзгащите се врати и вратите на душкабините привличат прах и мръсотия в невероятни количества, а почистването им е така трудно поради тесните пространства. Точно в тези зони мръсотията бързо се наслоява и лесно се настанява по труднодостъпните ъгълчета. Е, имаме двете предизвикателства налице – мръсотия и труднодостъпни места. Запрятай ръкави и следвай нашите лесни инструкции за почистване на вътрешните рамки у дома. И спокойно, няма да ти се налага да почистваш с клечки за уши.

Чудесен начин да почистиш рамката на прозореца, плъзгащи се врати и вратата на душкабината е като използваш хартиената тръба от тоалетна хартия на края на смукателната тръба на прахосмукачката. Мекият картон на хартиената тръба ти позволява да го оформиш така, че да пасне на почти всяко кътче. Картонът ще разбута мръсотията от ъгълчетата, а прахосмукачката ще изсмучи изстърганото от него количество боклук. Забърсваш с чиста кърпа и продължаваш към следващата зона.

Почистването на труднодостъпните места в една къща може да е обезсърчително и да ти отнеме повече време от плануваното. Но с помощта на правилните трикове и почистващи инструменти, можеш да постигнеш блестящи резултати и без професионална помощ. Опитът ни позволява да споделяме с теб лесни и удобни трикове за почистване чрез нашия блог и видеа в YouTube. Може пролетта отдавна да си е отишла, но в статията ни с 5 трика за домашното пролетно почистване ще откриеш лесни съвети за поддържането на чистотата вкъщи като цяло.

Не забравяй, че почистването на труднодостъпните места е важно за теб и за хората, които живеят с теб. Периодичното почистване на тези зони намалява риска от алергии, породени от бактериалните алергени. В случай, че не разполагаш със свободно време, но държиш на реда на твоя дом и здравето на любимите си хора, нашите грижовници ще се погрижат за това. Запази си посещение от грижовник през платформата на Domestina или се свържи се с нас на тел. 0888 383 514 и на имейл: welcome@officemastercare.bg

Остави на грижовниците

Основна цел на Office Master Care е да предоставя висококачествени почистващи услуги без аналог за бизнеса в Пловдив и околността. Ние разполагаме с повече от 60 мотивирани грижовници, които през годините са спечелили малко над 250 постоянни и доволни клиенти на фирмата. Доверете ни се. И ще растем заедно.