Из Наръчник на Грижовника

Знаеш ли, че ние в Office Master Care не наричаме своите служители чистачи, хигиенисти, техници, градинари или по друг идентичен начин. Жените и мъжете, които работят при нас, имат специфично ДНК. Те обичат своята работа и се гордеят, че отменят други хора в ежедневната поддръжка на офиса. Нашите служители са мили, разбиращи, изпълнителни, лоялни и изключително прецизни. Те са Грижовниците. Всеки от нашите Грижовници, който работи в отдела ни по „Абонаментно почистване“, преминава предварително обучение. Грижим се колегите ни да са 100% професионалисти в своята област, за да може те, от своя страна, да се грижат за офиса ти по най-добрия начин. Как го правим ли? Ключова роля играе нашият Наръчник на Грижовника. Това е ръководство, което всеки от служителите ни получава и е длъжен да следва стъпка по стъпка в процеса на своята работа. Ето част от указанията, които са включени в него.

1. Как да поддържаме офиса?

Влизаме с усмивка. Задължително пазим тишина, за да не пречим на хората, които са съсредоточени и работят. Почистваме отпадъците от кошчетата за боклук. Пускаме прахосмукачка или метем пода, за да съберем по-едрите частици. Обираме праха по мебели, столове, врати, ключове, контакти, первази и др. Старателно измиваме подовата настилка, за да заблести от чистота. Почистваме също санитарните помещения, включително оборудването в банята, вратите и пода. Ако е необходимо, почистваме и фаянса по стените. Тихо и внимателно се придвижваме от стая в стая. Накрая събираме инвентара и си тръгваме.

2. Как да почистваме подовите настилки?

Най-напред отсичаме ъглите, като минаваме и през цокъла. Важно е подовите настилки да се мият с много добре почистен и изцеден моп. Движим се колкото е възможно по-малко, като въртим по-скоро почистващия инструмент, отколкото себе си. Никога не мием с мръсна вода и винаги се движим по посока на шарката на пода.

3. Как да почистваме мебелите?

Ако мебелите са чисто нови и/или току-що монтирани, най-напред обираме праха и фините частици с помощта на прахосмукачка. След това с влажна, но много добре изцедена микрофибърна кърпа избърсваме навсякъде (под, гръб, страна и таван на мебелите). Бършем по посока на шарките и винаги започваме отгоре-надолу. Същата процедура по забърсване повтаряме, но този път с микрофибърна кърпа и професионален препарат, който е подходящ за съответната повърхност. При поддръжка на мебелите почистваме директно с микрофибърна кърпа и подходящ препарат. Движим се отгоре-надолу и от най-далечното място към нас. Спазваме посоката на шарката на мебелите, защото така не остават следи по повърхността.

4. Как да мием стъклата и прозорците?

За целта са ни необходими следните два инструмента – мече и гумичка/скуиджи. С мечето се намокрят и разтъркват стъклата. Скуиджито е уредът, с който издърпваме водата от прозореца. Мечето топим в разтвор и с него намазваме прозореца. С гумичката издърпваме по-грубата мръсотия. Ако повърхността е по-замърсена, минаваме два пъти, като по-усърдно с мечето разтъркваме втория път. По този начин избягваме надраскване по стъклата. След това с помощта на суха микрофибърна кърпа отсичаме (окантваме) всички ъгли близо до дограмата, за да подсушим и почистим уплътнението на прозореца. Второто измиване на прозорците се прави, като намазваме повърхността с меката част на мечето, а с грапавата страна премахваме по-силно замърсените участъци. Следи от боя отстраняваме със специален нож за стъкла. Ако стъклата са огледални, не ги третираме с нож, защото покритието им може да се надраска от ножа. След като сме намазали и разтъркали стъклото, окантваме всички страни на прозореца с микрофибър. Минаваме отново с гумичка, като застъпваме по 5-6 см. При всяко отлепяне на гумичката от стъклото избърсваме с микрофибърна кърпа, за да гарантираме, че няма да останат следи. Финализираме измиването на стъклата, като минаваме с микрофибър всички страни на стъклото и захващаме част от дограмата.

5. Как да почистваме дограмата след ремонт или строителство?

Първо, премахваме лепенките, ако има такива. Забърсваме праха. Ако има остатъци от боя, ги третираме с обезмаслител и гъбичка. Почистваме с пароструйка всеки профил на дограмата, включително тези на отварящите се прозорци. Обръщаме специално внимание на горната част на дограмата, където винаги се натрупват боклуци. Избутваме ги и после забърсваме с микрофибърна кърпа. С пароструйка почистваме и долната част на отварящите се прозорци. Ако по дограмата няма боя, я почистваме с микрофибър и препарат за полиране на дограма. Отново обръщаме специално внимание на всеки отделен профил.

6. Как да почистваме баните и санитарните помещения?

Когато правим основно почистване, първо, трябва да премахнем фугина от плочките (след залепянето им). Това се прави с ръчен пад, като разтъркваме отгоре-надолу. Тази процедура задължително правим на сух под. Едва след като хубаво сме почистили фугина, почистваме и фаянса с препарат и микрофибърна кърпа. Накрая полираме плочките, почистваме санитарното оборудване, мебелите и пода. Когато правим периодично почистване на бани и санитарни помещения, първо, намокряме плочките. Върху мокра гъбичка сипваме концентрат, намазваме плочките и разтъркваме. Фугите хващаме с четка. След като изплакнем плочките, издърпваме и водата по стените с помощта на скуиджи. Накрая полираме плочките с микрофибър. Винаги почистваме и сифона!

7. Какви препарати да използваме?

Грижовниците на Office Master Care използват професионални препарати, които са безвредни за здравето. С препарат за стъкло почистваме само стъкла, огледала и PVC врати. С вода и микрофибърна кърпа третираме почти всяка повърхност, за да съберем натрупалия се прах. След това полираме със съответния препарат. Подови настилки, които са с гланцирани плочки или светъл винил, третираме с концентрат, който не оставя следи. Ламиниран паркет третираме с неутрален препарат. За останалите подови настилки използваме препарат, който не е антистатичен. Препаратите за санитарни помещения съдържат концентрат с киселинно действие, който намалява наслагването на котлен камък.

Това са само част от насоките, които всеки от нашите Грижовници получава, когато се присъедини към екипа ни. Напомняме ви, че Office Master Care разполага с наличен отдел по контрол на качеството във всеки обект, за който се грижим. Нашият мениджър „Качество“ следи за качеството на услугите ни и гарантира над 96% удовлетворение от страна на нашите клиенти.

Ние вярваме в способностите на нашите служители! За да повярваш и ти, ти даваме възможност да тестваш нашите услуги за 1 месец и ако не си доволен от нас, ще ти върнем парите. За да се възползваш от тази възможност, свържи се с нас на тел. 0888 383 514 или имейл: welcome@officemastercare.bg

Очакваме те! Остави на Грижовниците да се погрижат за твоите офис грижи.

Остави на грижовниците

Основна цел на Office Master Care е да предоставя висококачествени почистващи услуги без аналог за бизнеса в Пловдив и околността. Ние разполагаме с повече от 60 мотивирани грижовници, които през годините са спечелили малко над 250 постоянни и доволни клиенти на фирмата. Доверете ни се. И ще растем заедно.