Как да си изготвим график за почистване в офиса (БОНУС: безплатна таблица)

Свали таблицата

Чистотата не е даденост. Тя е ценност, към която всеки от нас трябва да се стреми. Искаме да ни е чисто у дома. Искаме да ни е подредено в офиса… но понякога желанията ни се нуждаят от малко помощ, за да се превърнат в реалност.

ГРАФИК ЗА ПОЧИСТВАНЕ В ОФИСА

Може би това малката крачка, която ще направи голямата промяна.

Ако не можете да наемете професионална фирма за почистване на работното си място, то някой друг трябва да поеме грижите по офиса. И най-логично е те да се разпределят между хората.

Как да го направите ли?

Грижовниците се притичват на помощ и ви подаряваме таблица с ГРАФИК ЗА ПОЧИСТВАНЕ. Оставете ни своя имейл и ще ви я изпратим – тя се редактира лесно, има поле за отговорник и място за тикче, ако дадена задача е свършена.
И понеже знаем, че първите крачки са винаги най-трудни, даваме ви и няколко насоки, които да следвате при изготвянето на собствения си график.

Ето 3 въпроса, на които неминуемо трябва ди си отговорите преди да разпределите задълженията:

КОЛКО ПЪТИ СЕДМИЧНО ОФИСЪТ МИ СЕ НУЖДАЕ ОТ ПОЧИСТВАНЕ?

Office Master Care почиства офис пространствата на над 100 фирми в Пловдив и региона. Имаме над 10-годишен опит в професионалното почистване и то ни показва, че повечето фирми почистват офис помещенията си между 1 до 3 пъти в седмицата. Това е пряко обвързано със площта на офиса и броя хора, които работят там.

Ако сте малък офис до 60 кв. м. и до 5 души персонал, може да го почистване по-основно и веднъж с седмицата.

Ако сте офис до 100 кв. м. и до 10 души персонал, препоръчваме ви почистване 2 пъти в седмицата.

Ако сте офис над 100 кв. м. и над 10 души персонал, то се нуждаете от професионално почистване поне 3 пъти в седмицата.

КАК ДА РАЗПРЕДЕЛИМ ЗАДЪЛЖЕНИЯТА МЕЖДУ ХОРАТА?

Разбира се, най-честно е да са разпределени поравно. В таблицата, която сме ви подготвили, има поле, на което да напишете отговорника за дадена задача. Така не само той ще си припомня, че има задължение по поддръжка на офиса, но и колегите му ще го виждат (и ще му е много трудно да се отклони от задълженията).

Тук зависи от вас дали ще определите по 2-ма отговорници за всяка седмица – те ще се сменят, но ще вършат всичко по списъка. Или всяко задължение ще си има отговорник за постоянно.

КОИ ЗАДЪЛЖЕНИЯ ДА ВКЛЮЧА В СПИСЪКА?

В темплейтка, който изготвихме, сме изброили някои от най-срещаните задължения, свързани с почистването и грижата на офиса. Файлът обаче не е финален и можете да го редактирате спрямо вашите нужди. Както да триете някои от задълженията, така също да редактирате и да добавяте нови.

При съставянето на списъка сме се ръководили от услугите, които грижовниците извършват за клиентите на Office Master Care. Ето някои от тях: прахосмукиране и почистване на пода; обезпрашаване на мебелите; почистване на техниката; почистване на кошчетата за отпадъци; зареждане на съдомиялната; следене и зареждане с консумативи; почистване, измиване и дезинфекция на санитарни помещения и др.

Грижовниците на Office Master Care винаги се стремят да правят работната среда по-приятна и по-вдъхновяваща. Ние не просто почистваме офисите в Пловдив, но също така ги поддържаме технически изправни и доставяме консумативи. Всеки ден правим ежедневието на нашите клиенти по-безгрижно.

И искрено се надяваме, днешната ни статия ви е била полезна и ще използвате темплейта за график за почистване, който изготвихме специално за вас. С много старание и внимание. Може да го получите от бутона по-долу.

Въведи своя имейл във формата отдолу и получи таблицата напълно безплатно!

Остави на грижовниците

Основна цел на Office Master Care е да предоставя висококачествени почистващи услуги без аналог за бизнеса в Пловдив и околността. Ние разполагаме с повече от 60 мотивирани грижовници, които през годините са спечелили малко над 250 постоянни и доволни клиенти на фирмата. Доверете ни се. И ще растем заедно.