CleanHack #15: Содена паста или как да постигнем бляскава тоалетна чиния с подръчни материали

Начало / Блог / Влог / CleanHack #15: Содена паста или как да постигнем бляскава тоалетна чиния с подръчни материали

CleanHack #15: Содена паста или как да постигнем бляскава тоалетна чиния с подръчни материали

CleanHack #15: Содена паста или как да постигнем бляскава тоалетна чиния с подръчни материали

12.12.2019 Влог

Тоалетните помещения в офиса и у дома са мястото, което изисква редовно почистване. Особено тоалетната чиния - остатъците и ензимите бързо се натрупват върху повърхността на тоалетната, оставяйки неприятни петна. Но ние от Office Master Care имаме една хитринка, която вярваме ще ти бъде полезна. Продължаваме да ти представяме интересни и достъпни начини за почистване с подръчни материали и за CleanHack #15 отново ще използваме любимата ни вече сода бикарбонат.

Защо любима? Защото тя е универсална и може да се използва за всякакъв вид замърсени повърхности. Като химична основа, много добре реагира с киселините и затова я предпочитаме в алтернативното почистване.  

На пазара съществуват много продукти за почистване на тоалетните помещения, като повечето от тях са безупречни в трайното почистване. Но за да бъдат толкова силни в премахването на мръсотията, те съдържат тежки химикали, които са опасни както за семейството, така и за тръбите в сградата. Ето защо ти предлагаме лесен, бърз и безвреден подход за бляскава тоалетна чиния. 

Използвай следните продукти, за да направиш магическата содена паста:
1. Сода бикарбонат – 3 пакетчета (зависи от площта, която искаш да покриеш и грамажа на пакетчетата)
2. Лимонена киселина – 2 пакетчета 
3. Оцет
4. Препарат за миене на съдове 

Изсипваш продуктите в реда, който е описан по-горе и както е показано във видеото по-долу. Първо добавяш содата и лимонената киселина, а след това и оцета на малки количества, като внимаваш да не шупне и разбъркваш добре. Консистенцията, която целим е ронлива смес. След това добавяш малко (колкото 1 и половина к. л.) от верото и разбъркваш добре. Тук вече продуктите ще дадат реакция и сместа ще шупне. 

Твоята паста за почистване и полиране на тоалетната чиния е готова! Не забравяй за процеса на почистване да ползваш чиста четка. Съветваме те да нанесеш сместа по повърхността на чинията и да изчакаш 5 минути, за даде по-добро почистващо действие. След това минаваш с четката, за да изтъркаш разградената мръсотията. Когато си готов, пускаш водата и ВОАЛА! Блясъкът няма как да не бъде забелязан! 

Ако все пак не разполагаш с времето и ресурсите за чистотата в твоя дом или офис, можеш да се обърнеш към професионалните услуги на грижовниците на Office Master Care. Избери абонаментното почистване на домове или абонаментното почистване на офиси и забрави за  поддръжката на реда и чистотата. Нашите грижовниците ще се погрижат за комфорта в твоя апартамент/къща и офис.

А за още полезни трикове за почистване, се абонирай за видеата от нашия YouTube канал

×

Заяви безплатно пробно почистване за твоя офис!

Остави своите контакти и ще се свържем с теб да уточним детайлите