CleanHack #14: Как лесно да освежиш съдомиялната вкъщи или в офиса?

Начало / Блог / Влог / CleanHack #14: Как лесно да освежиш съдомиялната вкъщи или в офиса?

CleanHack #14: Как лесно да освежиш съдомиялната вкъщи или в офиса?

CleanHack #14: Как лесно да освежиш съдомиялната вкъщи или в офиса?

17.10.2019 Влог

Ползваме я почти ежедневно – най-често у дома, но и в офиса разполагаме с нея. Комбинацията от остатъци от мръсните съдове и вода, която остава в съдомиялната ти машина, може да доведе до развитие на неприятни миризми и мухъл. Редовното почистване на вътрешността на съдомиялната машина ще те отърве от веществата, причиняващи миризма. 

Съветваме: Миризмите от канализацията могат да означават по-сериозен проблем, свързан с водопроводите към съдомиялната машина. Препоръчваме ти да се консултираш се с професионален водопроводчик в този случай.

Крием в ръкава си още една хитринка, която може да ти помогне, както у дома, така и в офиса. Съветваме те да не губиш време и усилия в търкане и почистване, както и да не инвестираш високи суми в почистващи препарати.

Ето как да поддържаш съдомиялната машина чиста и бляскава. Ще ти бъдат нужни:
1.    Оцет
2.    Лимонена киселина (лимонтузу или сок от лимон)
3.    Лъжица
4.    Форма за ледчета (или каквото имаш под ръка)
5.    Сода бикарбонат 

Използваме голяма купа, в която изсипване содата. Количеството сода зависи от големината на формичките, които ползваш. В нашето видео, което ти споделяме по-долу, използвахме 2 пакетчета. Добавяме 2 или 3 пакетчета лимонена киселина (отново зависи от количеството сода), изсипваме малко оцета и разбъркваме с лъжицата. От оцета сместа ще шупне, затова те съветваме да добавиш малко от него, за да можеш да се увериш в правилната консистенция. И внимавай да не стане много течна, тъй като след това няма да може да изсъхне и съответно да се отлепи от формичките.

След като сместа е готова и сме се уверили в нейната лепкава консистенция, я използваме, за да запълним формичките. В нашето видео използваме формички от кутия за бонбони - истината е, че с подръчни материали, можеш сам бързо и лесно да си направиш не само освежаващи кубчета за съдомиялната машина, но и много други полезни неща. 

Оставяме формичките със сместа да изсъхнат за минимум 2 часа. След това внимателно отлепяш таблетките от формичките и ВОАЛА! Имаш си собственоръчно направени таблетки за съдомиялна машина. Сега остава само да ги изпробваш.

Последвай стъпките във видеото, поддържай лесно чистотата в съдомиялната си машина и ни сподели резултатите. За още интересни видеа и хитринки, можеш да се абонираш за нашия YouTube канал.

Нашата мисия е да направим ежедневието ти по-лесно и да те освободим от досадните и времеемки задачи. Довери почистването на дома или офис поддръжката на грижовниците от Office Master Care. Свържи се с нас на тел. 0888 383 514 или на welcome@officemastercare.bg и ние ще ти изготвим индивидуална оферта.

×

Заяви безплатно пробно почистване за твоя офис!

Остави своите контакти и ще се свържем с теб да уточним детайлите