10 неща, които да направиш в офиса преди Коледните празници

Вече чуваме коледните звънчета. В главата ни се въртят коледни песни. Украсяваме елхата. Купуваме подаръци. Печем курабиики.

… Иначе казано, все ни отвява към дома. Мечтаем за почивката и времето, което ще прекараме със семейството си.

НО! Преди да се отпуснем съвсем, нека се мобилизираме като за последно и отметнем последните задачи в офиса. Ето 10 неща, които е добре да направите преди да излезете в почивка.

1. НАСТРОЙТЕ АВТОМАТИЧЕН ОТГОВОР НА СЛУЖЕБНИЯ СИ ИМЕЙЛ

Винаги, когато се налага да отсъствате за по-дълго време от офиса, настройвайте имейла си да изпраща автоматичен отговор, че сте извън офиса с информация кога се връщате и контакт на колега, който може да помогне вместо вас. Така всеки, който ви пише, ще получава информация, че не сте на линия и кога да очаква обратна връзка от вас.

Защо да го правите?

Първо, осезаемо намалявате възможността да ви търсят по други канали, защото хората вече знаят, че не е удобно да ви безпокоят. Второ, автоматичният имейл ви дава още една възможност да пожелаете „Весели празници“ на колегите си. Използвайте я! Когато сте в отпуск. Когато сте в командировка.

Когато е време за празници… в тези и подобни ситуации винаги настройвайте автоматичния отговор на служебния си мейл.

2. ЗАПИШЕТЕ СИ ЧАС ЗА ЦЯЛОСТНО ПОЧИСТВАНЕ НА ОФИСА

Може би планувате коледно тържество в последния работен ден. Може би искате да отпразнувате успешната година, като отворите бутилка с шампанско в конферентната зала. А може би офисът ви ще се запраши докато ви няма…

А знаем, че искате да ви е чисто и уютно в първия работен ден на 2020 г.

В такъв случай своевременно си запазете час за цялостно почистване на офиса. Грижовниците на Office Master Care могат да го направят, като то се състои в: машинно измиване на твърди подове, прахосмукиране на мокет и изпиране при необходимост, почистване на всички офис мебели и облицовка от МДФ, почистване на дограми, прозорци и т.н. На нашия сайт ще откриете подробна информация какво още включва основното почистване на офиси. Цените ни започват от 200 лв. и са по договаряне за площ над 300 м2.

3. ПРОВЕРЕТЕ ОХРАНИТЕЛНАТА СИСТЕМА

Коледните празници са един от моментите в годината, когато цялата фирма може да затвори врати за по-дълъг период от време, та дори и за седмица-две. В моменти като този трябва да сте сигурни, че охранителната ви система е в 100% изправност. Проверете камерите. Уверете се, че в последния работен ден всички врати за здраво заключени. И се поинтересувайте за графика и дежурните служители на охранителната ви фирма.

… Защото, ако сме запомнили едно нещо от „Сам вкъщи“, то е, че крадците винаги идват по празниците.

4. РАЗЧИСТЕТЕ БЮРОТО (И DESKTOP-A СИ)

Знаете какво казват… както започне годината, така ще и продължи до края. Уверете се, че не оставяте след себе си бъркотия, с която да се сблъскате още в първия работен ден на 2020-та. Подредете документите, поставете химикалите в органайзера и нека всичко си отиде по местата преди края на работния ден.

… Аналогията е същата и с файловете на десктопа ви. Изтрийте ненужните. Приберете другите по папките. И не забравяйте да изхвърлите кошчето! И физическото и виртуалното.

… А за да сте сигурни, че през първия работен ден всичко ще бъде изрядно, върнете се на т.2 – запишете час за цялостно почистване на офиса. С Грижовниците на Office Master Care може да се свържете още сега на тел. 0888 383 514

5. ОТБЕЛЕЖЕТЕ НЕДОВЪРШЕНИТЕ СИ ЗАДАЧИ

Всеки знае, че работата никога не свършва. Затова отбележете си онези срещи и задачи, които да отметнете най-напред. Отбележете си и важните имейли, чиято кореспонденция трябва да продължи.

6. ЗАПИШЕТЕ ЧАС ЗА ЦЯЛОСТЕН ТЕХНИЧЕСКИ ПРЕГЛЕД НА ОФИСА

Техническата изправност на офиса е един от основните фактори, чрез които да гарантирате, че работата ще върви гладко. Ето защо Office Master Care предлага и абонамент за техническа поддръжка. Разполагаме с цял отдел технически специалисти, които ще отговорят на всяко предизвикателство. Свържете се с нас, за да ви разкажем как можем да поддържаме офиса ви в 100%-ва техническа изправност.

7. ПРОВЕРЕТЕ ХЛАДИЛНИКА И ЧЕКМЕДЖЕТАТА ЗА ОСТАТЪЦИ ОТ ХРАНА

През последния си работен ден за 2019-та не забравяйте да погледнете съдържанието на хладилника и да извадите всичко, което има потенциал да се развали.

Нека всеки от колегите ви има грижата съща така да огледа работното си място и да се погрижи за запасите от ядки, солетки, банани и др. храни. Нищо отворено и с потенциал да се развали не бива да остава в офиса.

8. ПОЛЕЙТЕ РАСТЕНИЯТА (ИЛИ ГИ ВЗЕМЕТЕ У ДОМА ЗА ПРАЗНИЦИТЕ)

Ако в дните между Коледа и Нова година има дежурни колеги в офиса ви, нека те имат ангажимента да полеят цветята. Ако всички ще отсъстват повече от седмица, разпределете саксиите между колегите и нека всеки си „осинови“ по една до 2-ри януари, когато ще ги върнете по местата им.

9. НАПРАВЕТЕ РЕВИЗИЯ И ОЦЕНКА

Обикновено 1 януари е денят, в който се замисляме какво сме направил през изминалата година и какво искаме да променим през новата. Ние ви препоръчваме обаче да го направите още през декември преди началото на празниците. Някои фирми организират срещи на мениджърския си екип, в която анализират изминалата година и планират новата. Други мениджъри провеждат атестации на персонала си. Търговските фирми правят инвентаризации и т.н. Равносметката за последните 12 месеца е важна, защото от нея може да извадите много важни изводи. И може би най-същественият от тях ще е, че бизнесът ви е пораснал достатъчно и вече се нуждаете от нашия Пълен кръг на Безгрижието.

10. КАЖЕТЕ „БЛАГОДАРЯ“

Коледа е онова време от годината, когато ставаме по-добри. Комбинирайте го с края на годината и получавате идеалния момент да кажете „Благодаря“.

… Благодаря, че избрахте нас.

… Благодаря, че ни се доверихте.

… Благодаря, че се подкрепяме взаимно.

…. Благодаря, че сме заедно.

Не се изчерпвайте само с изпращането на коледна картичка към своите партньори и клиенти. Подгответе им коледен подарък. Изпратете им специално послание. Пожелайте им весели и щастливи празници. И го направете от сърце.

С тези грижливо избрани коледни подаръци Грижовниците на Office Master Care тази година ще кажат най-искрено „Благодаря“ на своите приятели и партньори. И ако си мислите, че това е просто брандирана бамбукова чаша, помислете пак. Защото само след едно измиване логото изчезва и чашата остава изцяло за лично ползване. Без надписи. Белязана само с хубавия спомен.

Е? Кое от тези 10 неща ще отметнете до края на декември? Грижовниците ще ви помогнат в т.2 и т.6. Оставете на нас основното почистване на офиса и техническата поддръжка (ще ни откриете на тел. 0888 383 514 и имейл: welcome@officemastercare.bg).

Останалите 8 точки зависят от вас!

Остави на грижовниците

Основна цел на Office Master Care е да предоставя висококачествени почистващи услуги без аналог за бизнеса в Пловдив и околността. Ние разполагаме с повече от 60 мотивирани грижовници, които през годините са спечелили малко над 250 постоянни и доволни клиенти на фирмата. Доверете ни се. И ще растем заедно.